Jednostavan kolač, bez mešenja i pečenja! Ako ga efektno dekorišete, biće odlična svečana poslastica.
Sastojci:
1/2 kg keksa
1 kg jabuka
1 l vode
250 g šećera
2 kesice pudinga od vanile
Glazura:
100 g čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Skuvajte vodu, šećer i jabuke (očišćene i iseckane na kockice). Kad se jabuke skuvaju, u smesu dodajte i prah pudinga od vanile. Ređajte u pleh naizmenično red keksa i red jabuka s pudingom.
Završni red je keks.
Kad se kolač sasvim ohladi, prevucite ga čokoladnom glazurom ili filom koji možete naprašiti prah šećerom. U tom slučaju, dekorišite čokoladnim sirupom.
Napomena: Keks ne morate da umačete u vodu ili sok jer će ga fil malo smekšati. Eventualno možete da poslednji red ovlaš natopite sokom od jabuka.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Recept piše: Milja LukićIzvor: lepa i srećna
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem