Jednostavan kolač, bez mešenja i pečenja! Ako ga efektno dekorišete, biće odlična svečana poslastica.

Sastojci:

1/2 kg keksa

1 kg jabuka

1 l vode

250 g šećera

2 kesice pudinga od vanile

Glazura:

100 g čokolade

2 kašike ulja

Priprema:

Skuvajte vodu, šećer i jabuke (očišćene i iseckane na kockice). Kad se jabuke skuvaju, u smesu dodajte i prah pudinga od vanile. Ređajte u pleh naizmenično red keksa i red jabuka s pudingom.

Završni red je keks.

Kad se kolač sasvim ohladi, prevucite ga čokoladnom glazurom ili filom koji možete naprašiti prah šećerom. U tom slučaju, dekorišite čokoladnim sirupom.

Napomena: Keks ne morate da umačete u vodu ili sok jer će ga fil malo smekšati. Eventualno možete da poslednji red ovlaš natopite sokom od jabuka. *Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Recept piše: Milja LukićIzvor: lepa i srećna