Ukoliko tražite savršen desert probajte ovu čokoladnu tortu bez brašna.

Sastojci:

145 g maslaca

300 g tamne čokolade

5 velikih jaja

40 grama kakaa, plus još malo za posipanje

150 g šećera

prstohvat soli

Postupak:

Zagrejte rernu na 150 stepeni.

Pripremite kalup za tortu veličine 23 cm i namastite ga i pospite dno i stranice kakaom.

Rastopite čokoladu i maslac na pari, dobro promešajte i ostavite sa strane da se hladi.

Odvojite belanca od žumanaca. Mikserom podešenim na srednju brzinu mutite belanca i dodajte im kašiku po kašiku šećera. Mutite dok ne dobijete čvrsti sneg od belanaca.

Žumanca dodajte smesi od čokolade i maslaca i mutite dok se ne sjedine. Dodajte kakao i mešajte dok se ne sjedini s ostatkom smese. Dodajte prstohvat soli. Dodajte 1/4 belanaca i umešajte ih u smesu pomoću plastične kašike. Zatim dodajte ostatak belanaca i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Ne mešajte previše jer će iz belanaca nestati sav vazduh.

Istresite smesu u pripremljeni kalup i pecite 30 do 35 minuta ili dok čačkalica iz sredine kolača ne izađe čista. Ostavite da se ohladi. Torta će se slegnuti.

Poslužite je sa šlagom ili sa sladoledom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: miss7zdrava.24sata.hr