Možete ih posuti sa šećerom u prahu i tako jesti.
Sastojci:
Za testo:
200 ml vode
100 ml ulja
5 punih kašika oštrog brašna
1 kašika kakaoa
3 jajeta
Za fil:
300 ml mleka
1 puding od čokolade
4 kašike šećera
1 red čokolade za kuvanje
500 ml slatke pavlake
Priprema:
Zakuvati u posudi vodu i ulje, zatim skloniti sa vatre i dadati brašno i kakao. Brzo mešajte. Smesa treba biti jako gusta. Ostavite da se prohladi i u malo mleka dodajte jedno po jedno jaje i umutite mikserom. Smesu stavite u vrećicu sa špricem i napravite veće ili manje ružice (po izboru) u tepsiji na koju ste stavili pek papir. Peći oko 20 minuta u rerni na 180°C uz ventilator. Rernu ne otvarajte prilikom pečenja.
Ukuvati 200 ml mleka, a u ostalih 100 ml sipajte puding i šećer pa dodajte u mleko. Kada se smesa zgusne ohladiti fil. Od pavlake napravite šlag i u ohlađeni fil dodajte 200-250 ml. Ostatak umućenog šlaga sačuvajte za deo punjenja sa šlagom.
Ohlađene košarice razrezati, pa puniti sa čoko kremom, pa šlagom, pa stavite poklopac od testa.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus