Možete ih posuti sa šećerom u prahu i tako jesti.
Sastojci:
Za testo:
200 ml vode
100 ml ulja
5 punih kašika oštrog brašna
1 kašika kakaoa
3 jajeta
Za fil:
300 ml mleka
1 puding od čokolade
4 kašike šećera
1 red čokolade za kuvanje
500 ml slatke pavlake
Priprema:
Zakuvati u posudi vodu i ulje, zatim skloniti sa vatre i dadati brašno i kakao. Brzo mešajte. Smesa treba biti jako gusta. Ostavite da se prohladi i u malo mleka dodajte jedno po jedno jaje i umutite mikserom. Smesu stavite u vrećicu sa špricem i napravite veće ili manje ružice (po izboru) u tepsiji na koju ste stavili pek papir. Peći oko 20 minuta u rerni na 180°C uz ventilator. Rernu ne otvarajte prilikom pečenja.
Ukuvati 200 ml mleka, a u ostalih 100 ml sipajte puding i šećer pa dodajte u mleko. Kada se smesa zgusne ohladiti fil. Od pavlake napravite šlag i u ohlađeni fil dodajte 200-250 ml. Ostatak umućenog šlaga sačuvajte za deo punjenja sa šlagom.
Ohlađene košarice razrezati, pa puniti sa čoko kremom, pa šlagom, pa stavite poklopac od testa.
Tradicionalni norveški uštipci sa suvim grožđem i jabukama
Najlepša torta sa kafom i čokoladom
Brzi mafini od speltinog brašna sa kobasicom
Starinski recept za medenu pitu
Jednostavan juneći gulaš