Možete ih posuti sa šećerom u prahu i tako jesti.

Sastojci:

Za testo: 

200 ml vode

100 ml ulja

5 punih kašika oštrog brašna

1 kašika kakaoa

3 jajeta

Za fil: 

300 ml mleka

1 puding od čokolade

4 kašike šećera

1 red čokolade za kuvanje

500 ml slatke pavlake

Priprema: 

Zakuvati u posudi vodu i ulje, zatim skloniti sa vatre i dadati brašno i kakao. Brzo mešajte. Smesa treba biti jako gusta. Ostavite da se prohladi i u malo mleka dodajte jedno po jedno jaje i umutite mikserom. Smesu stavite u vrećicu sa špricem i napravite veće ili manje ružice (po izboru) u tepsiji na koju ste stavili pek papir. Peći oko 20 minuta u rerni na 180°C uz ventilator. Rernu ne otvarajte prilikom pečenja.

Ukuvati 200 ml mleka, a u ostalih 100 ml sipajte puding i šećer pa dodajte u mleko. Kada se smesa zgusne ohladiti fil. Od pavlake napravite šlag i u ohlađeni fil dodajte 200-250 ml. Ostatak umućenog šlaga sačuvajte za deo punjenja sa šlagom.

Ohlađene košarice razrezati, pa puniti sa čoko kremom, pa šlagom, pa stavite poklopac od testa.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kuhinjarecepti.com