Da li i vi obožavate krofne?
Sastojci:
- 250 ml mlake vode
- 40 g svežeg kvasca
- 500 g brašna
- 50 g biljne masti ili margarina
- 2 kašike šećera
- šećer u prahu
- 2 kesice vanilinog šećera
Priprema:
Kvasac rastopite u mlakoj vodi sa kašičicom šećera i kašičicom brašna i pustite da naraste. Dok narasta, pomešajte šećer i margarin, dodajte nadošli kvasac, pa polako zamesite sa brašnom.
Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.
Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.
Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer, a možete i kristal šećerom. Po želji, špricem nafilujte džemom ili kakao kremom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Pita od prhkog testa sa čoko filom i jabukama
Vitaminska salata sa cveklom, šargarepom i pasuljem
Kuglice sa grizom i pudingom od jagoda
Kako da napravite meksičke palačinke