Ako želite da obradujete svoje mališane onda napravite domaće bombone umesto da ih služite kupovinim.

Sastojci:

  • 2 šolje belog šećera
  • 1 šoljica smeđeg šećera
  • 1 šolja kukuruznog sirupa
  • 1 šolja kondezovanog mleka
  • 500 ml slatke pavlake
  • 1 šolja putera
  • 1 1/4 kašike ekstrakta vanile

Priprema:

Podmažite tepsiju veličine 30x25 cm. U šerpu srednje veličine sipajte šećer, smeđi šećer, kukuruzni sirup, kondezovano mleko, slatku pavlaku i puter. Sve vreme sa termometrom za slatkiše pratite temperaturu smese i mešajte. Kada termometar dostigne 120°C sklonite šerpu sa vatre. Dodajte vanilu. Prebacite smesu u pripremljenu tepsiju i ostavite da se smesa potpuno ohladi. Kad se smesa ohladi, isecite karmele u male kvadrate i umotajte ih u ukrasni papir.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs