Ako vam svrate iznenadni gosti, vi ih obradujte ovom poslasticom koju ćete brzo spremiti.
Sastojci:
Za koru:
- 220 g brašno
- 85 g kakaoa
- 150 g šećer
- 3 kašičice praška za pecivo
- 130 ml ulja
- 550 ml tople vode
Za preliv:
- 400 g šećera u prahu
- 85 g kakaoa
- 150 g maslaca
- 100 ml tople vode
- 60 g istopljene čokolade
Pripema:
U velikoj posudi pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo i izmešajte. Dodajte šećer, ulje i vodu i stalno mešajte. Dobijenu smesu sipajte u posudu i pecite u mikrotalasnoj na jakoj vatri 5 minuta (ako nemate mikrotalasnu, onda pecite u rerni nekih 15 minuta).
Preliv napravite tako što ćete u posudu sipati šećer u prahu, kakao, puter i toplu vodu. Umutite mikserom i dodajte istopljenu čokoladu. Sve dobro promešajte i prelijte preko pečenog kolača.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem