Ako vam svrate iznenadni gosti, vi ih obradujte ovom poslasticom koju ćete brzo spremiti.
Sastojci:
Za koru:
- 220 g brašno
- 85 g kakaoa
- 150 g šećer
- 3 kašičice praška za pecivo
- 130 ml ulja
- 550 ml tople vode
Za preliv:
- 400 g šećera u prahu
- 85 g kakaoa
- 150 g maslaca
- 100 ml tople vode
- 60 g istopljene čokolade
Pripema:
U velikoj posudi pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo i izmešajte. Dodajte šećer, ulje i vodu i stalno mešajte. Dobijenu smesu sipajte u posudu i pecite u mikrotalasnoj na jakoj vatri 5 minuta (ako nemate mikrotalasnu, onda pecite u rerni nekih 15 minuta).
Preliv napravite tako što ćete u posudu sipati šećer u prahu, kakao, puter i toplu vodu. Umutite mikserom i dodajte istopljenu čokoladu. Sve dobro promešajte i prelijte preko pečenog kolača.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus