Ove keksiće možete praviti za praznike, ali i bilo koji dan kad vam se jede slatko. Možete ih puniti i sa džemom, čokoladom, ali možete da ih jedete i bez fila.
Sastojci:
- 350 g putera sobne temperature
- 500 g brašna
- 170 g prah šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 žumance
Za punjenje:
- nutela
Priprema:
Prvo umutite puter, žumance, šečer i vanilin šećer. Zatim dodajte brašno i mesite dok ne dobijete lepo i glatko testo. Od testa napravite lopticu, nju obložite streč folijom i stavite u frižider nekih pola sata.
Nakon toga izvadite testo i razvucite ga na pobrašnjenoj podlozi (razvući ga do 5 mm debljine), ja uvek odvajam po malo od loptice, pa razvlačim manje delove jer je meni tako lakše. Kalupima onda pravim željene oblike, ređam ih na pleh obložen pek papirom i pečem ih 5-10 minuta na 150°C.
Posle pečenja ih ostavite da se ohlade u potpunosti i ukrasite po želji. Ovde sam ih punila samo nutelom, vi ukrasite po vašem ukusu.
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu
Jednostavan hleb od krompira