Ove keksiće možete praviti za praznike, ali i bilo koji dan kad vam se jede slatko. Možete ih puniti i sa džemom, čokoladom, ali možete da ih jedete i bez fila.
Sastojci:
- 350 g putera sobne temperature
- 500 g brašna
- 170 g prah šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 žumance
Za punjenje:
- nutela
Priprema:
Prvo umutite puter, žumance, šečer i vanilin šećer. Zatim dodajte brašno i mesite dok ne dobijete lepo i glatko testo. Od testa napravite lopticu, nju obložite streč folijom i stavite u frižider nekih pola sata.
Nakon toga izvadite testo i razvucite ga na pobrašnjenoj podlozi (razvući ga do 5 mm debljine), ja uvek odvajam po malo od loptice, pa razvlačim manje delove jer je meni tako lakše. Kalupima onda pravim željene oblike, ređam ih na pleh obložen pek papirom i pečem ih 5-10 minuta na 150°C.
Posle pečenja ih ostavite da se ohlade u potpunosti i ukrasite po želji. Ovde sam ih punila samo nutelom, vi ukrasite po vašem ukusu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus