Ove keksiće možete praviti za praznike, ali i bilo koji dan kad vam se jede slatko. Možete ih puniti i sa džemom, čokoladom, ali možete da ih jedete i bez fila.

Sastojci:

  • 350 g putera sobne temperature
  • 500 g brašna
  • 170 g prah šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žumance

Za punjenje:

  • nutela

Priprema:

Prvo umutite puter, žumance, šečer i vanilin šećer. Zatim dodajte brašno i mesite dok ne dobijete lepo i glatko testo. Od testa napravite lopticu, nju obložite streč folijom i stavite u frižider nekih pola sata.

Nakon toga izvadite testo i razvucite ga na pobrašnjenoj podlozi (razvući ga do 5 mm debljine), ja uvek odvajam po malo od loptice, pa razvlačim manje delove jer je meni tako lakše. Kalupima onda pravim željene oblike, ređam ih na pleh obložen pek papirom i pečem ih 5-10 minuta na 150°C.

Posle pečenja ih ostavite da se ohlade u potpunosti i ukrasite po želji. Ovde sam ih punila samo nutelom, vi ukrasite po vašem ukusu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: slatkadomacica