Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čizkejk tortice

Prepoznatljiv ukus čizkejka u nešto drugačijem izdanju.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Rernu uključite na 170 C. Nauljite 6 udubljenja kalupa za mafine ili 3 posude za sufle.


Sastojci:

Kora:

30 g mlevenog keksa
kašika šećera
kašika otopljenog margarina

Fil:

230 g neslani krem sira
55 g šećera
1 1/2 kašičica soka od limuna
1/2 kašičice limunove kore
1/4 kašičice ekstrakta vanile
1 jaje

2. U posudi srednje veličine promešajte keks, šećer i margarin. Smesu rasporedite ravnomernu u posude ili udubljenja u kalupu. Pecite u rereni oko 5 minuta, a zatim izvadite da se ohladi. Ne isključujte rernu.

3. Pomešajte krem sir, šećer, sok limuna, limunovu koru i vanilu, a zatim umešajte i jaje.

4. Sipajte smesu u kalupe do 3/4 udubljenja. Pecite u  zagrejanoj rerni oko 25 minuta.

5. Čizkejk možete preliti voćnim prelivom ili ukrasiti po želji.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti