Uživajte u ukusnoj poslastici.
Sastojci:
Za koru:
- 10 ptit ber keksa
- 6 kašika otopljenog putera
- 1/4 šolje šećera
- 2 kašičice cimeta
- prstohvat soli
Za fil:
- 230 g maskarpone sira (ili filadelfija krem sira)
- 3/4 šolje šećera
- 1/4 šolje smeđeg šećera
- 4 velika jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1/3 šolje ruma
- 3 kašike kukuruzni skroba
- 1/2 kašičice cimet
- prstohvat soli
Za preliv:
- šlag
- karamela
- cimet šećer
Priprema:
Za koru: Sameljite keks, pa dodajte puter, šećer, cimet i so, pa lepo sjedinite. Tepsiju prečnika 23 cm premažite sa malo ulja, pa stavite dobijenu smesu. Lepo utabajte smesu.
Za fil: Umutite krem sir, pa dodajte beli i smeđi šećer. Zatim dodajte jedno po jedno jaje sve vreme muteći. Dodajte ekstrakt vanile i rum, kukuruzni skrob, cimet i so i dobro sjedinite smesu. Sipajte fil preko kore. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C sat i po vremena. Isključite rernu i ostavite da se kolač ohladi u njoj još sat vremena. Zatim prebacite kolač u frižider i držite najmanje 5 sati ili preko noći.
Premažite vrh kolača šlagom, a zatim pospite sve cimet šećerom. Nanesite još šlaga po ivici čizkejka, a zatim sipajte karamelu.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem