Uživajte u ukusnoj poslastici.

Sastojci:

Za koru:

  • 10 ptit ber keksa
  • 6 kašika otopljenog putera
  • 1/4 šolje šećera
  • 2 kašičice cimeta
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 230 g maskarpone sira (ili filadelfija krem sira)
  • 3/4 šolje šećera
  • 1/4 šolje smeđeg šećera
  • 4 velika jajeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1/3 šolje ruma
  • 3 kašike kukuruzni skroba
  • 1/2 kašičice cimet
  • prstohvat soli

Za preliv:

  • šlag
  • karamela
  • cimet šećer

Priprema:

Za koru: Sameljite keks, pa dodajte puter, šećer, cimet i so, pa lepo sjedinite. Tepsiju prečnika 23 cm premažite sa malo ulja, pa stavite dobijenu smesu. Lepo utabajte smesu.

Za fil: Umutite krem sir, pa dodajte beli i smeđi šećer. Zatim dodajte jedno po jedno jaje sve vreme muteći. Dodajte ekstrakt vanile i rum, kukuruzni skrob, cimet i so i dobro sjedinite smesu. Sipajte fil preko kore. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C sat i po vremena. Isključite rernu i ostavite da se kolač ohladi u njoj još sat vremena. Zatim prebacite kolač u frižider i držite najmanje 5 sati ili preko noći.

Premažite vrh kolača šlagom, a zatim pospite sve cimet šećerom. Nanesite još šlaga po ivici čizkejka, a zatim sipajte karamelu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs