Jednostavan kolač koji će se svima dopasti.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 400 g mlevenog keksa
  • 125 g kokosa
  • 175 g nutele
  • 120 ml istopljenog putera
  • 100 ml slatke pavlake

Za fil:

  • 1,5 l mleka
  • 240 g šećera
  • 4 žumanceta
  • 130 g kukuruznog skroba
  • 120 g putera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • prstohvat soli

Još:

  • 200 g čokolade
  • 100 g lešnika

Priprema:

Litar mleka stavite da se kuva, a u posudi pomešajte jaja, šećer, vanilu, so, ½ l mleka i skrob. Dodajte u vrelo mleko i kuvajte, uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Zatim dodajte puter i mešajte dok se ne otopi. Podelite na 2 jednaka dela, i u jedan deo dodajte istopljenu čokoladu.

Keks, kokos, nutelu, puter i slatku pavlaku dobro sjedinite. Sipajte smesu u kalup dimenzija 24x24 cm i lepo poravnajte. Stavite u frižider pola sata. Preko biskvita sipajte prvo beli deo, pa crni i poravnajte. Ukrasite seckanim lešnicima. Stavite u frižider da se stegne sat vremena.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs