1. Kajsije prepolovite i izbacite koštice. Stavite kajsije u šerpu zajedno sa šećerom, rendanom koricom i sokom limuna. Prodrmajte šerpu da bi se sve sastavilo, pa ostavite da se krčka na srednjoj temperaturi 10-15 minuta. Nemojte poklapati šerpu i sklonite sa vatre kada kajsije omekšaju.


Sastojci:

500 g svežih kajsija
rendana kora i sok jednog limuna
140 g smeđeg šećera
3 kašike likera od narandže
500 g sira maskarpone
140 ml slatke pavlake

2. Kada su kajsije omekšale, sipajte smesu u blender i ispasirajte. Dodajte liker, prespite u posudu i ostavite da se hladi 20-30 minuta.

3. Maskarpone izgnječite viljuškom, pa umutite sa slatkom pavlakom, pa dodajte smesu sa kajsijama. Da biste dobili šarenu poslasticu, samo lagano izmešajte.

4. Podelite desert u 6 posuda za služenje. Po želji, pospite odozgo drobljenim keksom i svežim kajsijama.