1. Suve šljive (mesnatije) dobro operite, zatim ih očistite od koštica i izdinstajte sa malo šećera, na laganoj vatri. Šljive treba da dinstate dok ne omekšaju, ali ne previše, kako se ne bi pretvorile u pekmez. 


Sastojci:

1/2 kg tankih kora
3/4 kg suvih šljiva
1/4 kg samlevenih oraha
2 šolje šećera
ulje 

2. Zatim podmažite četvrtasti pleh i na njega ređajte po tri tanje kore u svakom redu. Svaki red obavezno pokvasite vodom i uljem. Zatim očišćene šljive ređajte jednu do druge, sve dok ne pokrijete celu površinu pleha. 

3. Kore i šljive pospite mlevenim orasima, pa pažljivo savijte kore kao za štrudlu. 

4. Pitu pecite u rerni na umerenoj temperaturi oko 25 minuta. 

5. Pečenu pitu od šljiva još dok je topla zalijte sirupom koji je preostao od dinstanja i isecite je na kocke. Služite tek kad se ohladi.