1. Suve šljive (mesnatije) dobro operite, zatim ih očistite od koštica i izdinstajte sa malo šećera, na laganoj vatri. Šljive treba da dinstate dok ne omekšaju, ali ne previše, kako se ne bi pretvorile u pekmez.
2. Zatim podmažite četvrtasti pleh i na njega ređajte po tri tanje kore u svakom redu. Svaki red obavezno pokvasite vodom i uljem. Zatim očišćene šljive ređajte jednu do druge, sve dok ne pokrijete celu površinu pleha.
3. Kore i šljive pospite mlevenim orasima, pa pažljivo savijte kore kao za štrudlu.
4. Pitu pecite u rerni na umerenoj temperaturi oko 25 minuta.
5. Pečenu pitu od šljiva još dok je topla zalijte sirupom koji je preostao od dinstanja i isecite je na kocke. Služite tek kad se ohladi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus