Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Torta od jednog jajeta - čudo od slatkiša

Ova poslastica se pravi brzo i lako, a pritom je i jeftina.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Kada poželite nešto slatko, a da nije skupo, pripremite ovu jednostavnu a neodoljivu poslasticu.

Predstavljamo vam recept za fenomenalnu tortu od jednog jajeta.

Kora:

Sastojci: 

- 1 jaje

- 1 šoljica šećera

- 1 šoljica mlevenih oraha

- 1 šoljica mleka

- ½ šoljice ulja

- 1 šoljica brašna

- 1 prašak za pecivo

Pogledajte i Testo gotovo za 10 minuta - brzi recept za ukusno pecivo

Priprema:

Penasto umutite jaje i dodajte pola šoljice šećera, i nastavite da mutite dok ne dobijete gustu kremastu teksturu, potom dodajte mleko i mešajući postepeno dodajte ostatak šećera. Potom kašiko umešajte orahe i ulje, razradite i na kraju kašikom umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo.

Tako pripremljenu smesu prelijte u pobrašnjeni i nauljen pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni oko 20 minuta.

Savet: Biskvit mora biti sočan stoga je važno da ga ne prepečete. Nakon 15 minuta pečenja slobodno čačkalicom proverite sredinu biskvita. Ukoliko na čačkalici ne ostaju tragovi smese, možete da ga izvadite iz rerne.

Fil:

Sastojci: 

- 1 puding od vanile

- 3 dl mleka

- 2 kašike šećera

- 150 g putera

Priprema:

Odvojite 1 dl mleka i u njega umešajte puding i šećer, ostatak mleka stavite u šerpu da provri. Smanjite vatru i u vrelo mleko polako mešajući dodajte pripremljeni puding.

Kada sve provri skinite s vatre i ostavite da se ohladi, pa potom umešajte puter i sve dobro razradite mikserom.

Na ohlađeni biskvit dodajte fil i prelijte čokoladom, lešnicima, voćnim prelivom, karamelom...

Pogledajte i Napravite testo za picu za 10 minuta

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: Zadovoljna.hr

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti