1. Zagrejte rernu na 175 stepeni.


Sastojci:

1 konzerva ananasa (8 oceđenih kolutova)

2 jaja

125 g šećera u prahu 

150 g brašna

2 kašičice praška za pecivo

2 kašičice vanilinog šećera

50 g istopljenog putera

polovina limunove kore

75 ml mleka

3 kašike ruma

2. Dno i strane vatrostalne posude ili pleha obložite kolutovima ananasa.

3. U činiji umutite jaja i šećer.

4. U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer.

5. Mešavinu od suvih sastojaka dodajte u masu od umućenih jaja i šećera.

6. Potom dodajte istopljeni puter, polovinu narendane limunove kore, mleko i rum. Dobro promešajte.

7. Ovom masom prelijte kolutove od ananasa i pecite između 40 i 50 minuta dok ne naraste i ne dobije zlatnmo žutu koricu.

8. Izvadite tortu iz posude i ostavite je da se ohladi, potom isecite na parčiće i poslužite.