1. Za fil: sipajte četvrtino šolje vode u plitak sud, ubacite želatin i sačekajte 10 minuta.
2. U činiji pomešajte jaja, žumanca, polovinu šećera. Potom u dubljem tiganju, pomešajte slatku pavlaku, vanilu, preostali šećer i prstohvat soli. Kuvajte na srednjoj vatri između 5 i 7 minuta, sve dok se masa ne zgusne.
3. Postepeno dodajte trećinu tople mase u masu od jaja. Potom vratite dobijenu masu nazad u tiganj i kuvajte između 8 i 10 minuta, mešajte drvenom varjačom- Sklonite sa vatre i dodajte želatin, pire od banane i limunov sok. Prespite u staklene činijice. Rashladite najmanje 3 sata pre serviranja.
4. Kako biste napravili parfe mikserom umutite slatku pavlaku, šećer i burbon. U drugoj činiji pomešajte komadiće banane, burbon i limunov sok. Potom u teglu stavite red fila, pa kolačiće, potom komadiće banane, i ponovite postupak dok ne naounite tegle. Ostatak kolačiča i banana iskoristite za dekoraciju.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus