1. Za fil: sipajte četvrtino šolje vode u plitak sud, ubacite želatin i sačekajte 10 minuta.


Sastojci:

Fil:

1 kašika želatina

2 velika jaja

10 žumanaca

3/4 šoljice šećera u prahu

2 šoljice slatka pavlaka

štapić od vanile

2 šoljice pasiranih banana

1 kašika limunovog soka

Parfe:

1 slatke pavlake

2 kašike šećera

2 kašike burbona

3 zrele banane

2 kašike jogurta

1 kašika limunovog soka

30 do 40 kolačića sa ukusom vanile

2. U činiji pomešajte jaja, žumanca, polovinu šećera. Potom u dubljem tiganju, pomešajte slatku pavlaku, vanilu, preostali šećer i prstohvat soli. Kuvajte na srednjoj vatri između 5 i 7 minuta, sve dok se masa ne zgusne.

3. Postepeno dodajte trećinu tople mase u masu od jaja. Potom vratite dobijenu masu nazad u tiganj i kuvajte između 8 i 10 minuta, mešajte drvenom varjačom- Sklonite sa vatre i dodajte želatin, pire od banane i limunov sok. Prespite u staklene činijice. Rashladite najmanje 3 sata pre serviranja.

4. Kako biste napravili parfe mikserom umutite slatku pavlaku, šećer i burbon. U drugoj činiji pomešajte komadiće banane, burbon i limunov sok. Potom u teglu stavite red fila, pa kolačiće, potom komadiće banane, i ponovite postupak dok ne naounite tegle. Ostatak kolačiča i banana iskoristite za dekoraciju.