Komadiće čokolade stavite u šerpicu, pa preko šerpice stavite veliku cedeljku i ostavite sa strane. U posebnoj posudi zagrejte na srednjoj temperaturi mleko, šećer i malo soli. Odvojeno umutite žumanca, pa im dodajte mešavinu sa zagrejanim mlekom – lagano, konstantno mešajući. Sve stavite u drugu šerpicu, pa na srednjoj temperaturi krčkajte mešajući dok se smesa ne zgusne. Sipajte je kroz cedeljku u šerpicu sa čokoladom, da biste dobili lepu rastresitu mešavinu. Zagrevajte na šporetu i mešajte dok se i čokolada ne otopi. Kada vidite da je smesa postala glatka, dodajte i pavlaku za kuvanje, pa pivo i vanilu. Stavite šerpicu sa smesom u šerpu napunjenu kockicama leda i mešajte dok se smesa za sladoled ne ohladi. Nakon toga je ohladite u potpunosti u frižideru, pa rasporedite u posudice i stavite u zamrzivač.
Izvor: Lifepress magazin