1. U vangli mesiti sve sastojke. Margarin malo razmekšati, dodati plazmu, mlevene lešnike ili bademe, šećer, sok. Sve dobro izmesiti rukama da se sjedini. 


Sastojci:

600 g mlevenog keksa

250 g margarina

180 g šećera u prahu

150 mlevenih pečenih lešnika ili badema (ili pola-pola)

2 dl bilo kojeg soka od pomorandže

200-250 g malina (svežih ili zamrznutih)

100 g čokolade za kuvanje (za glazuru)

50 g pečenih, seckanih lešnika ili badema (za posipanje torte)

2. Izručiti na jednu tacnu ili kalup sa stranicama koje se otvaraju. Oblikovati i ubadati u masu maline. Prstom malo udubite masu,pa ubacite malinu.

3. Istopite čokoladu na pari, prelijte preko torte, pospite seckanim bademima ili lešnicima i stavite u frižider da se stegne na par sati.

Izvor: serpica.net