1. Ispecite orašaste plodove ukoliko su sirovi. Jednostavno ih poređajte po plehu obloženom papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 180 C, oko 10 minuta. Ostavite pečene plodove da se ohlade.
2. Pomešajte orašaste plodove, suvo voće i urme i sameljite ih u blenderu nekoliko minuta.
3. Smesu oblikujte u pravougaonik između dva papira za pečenje i ostavite da se ohladi u frižideru najmanje sat vremena.
4. Ohlađenu smesu isecite po želji i svaku pojedinačnu pločuicu stavite između papira za pečenje ili folije.
5. Ova poslastica može da stoji u frižideru nekoliko nedelja, a u zamrzivaču i do 3 meseca.
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu