1. Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh za pečenje mafina stavite papirnate korpice.


Sastojci:

200 g brašna

2 kašičice sode bikarbone

1 kašičica praška za pecivo

prstohvat cimeta

prstohvat soli

6 kašika putera sobne temperature

150 g šećera

2 jajeta

1/2 šolje kisele pavlake

šolja soka od lubenice sa pulpom (kockice lubenice bez koštica izmiksajte u blenderu ili sokovniku)

5 kašika iseckane čokolade

šećer u prahu za posipanje

2. Umutite brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, cimet i  šećer. 

3. U posebnoj posudi umutite puter i šećer. Dodajte i umućena jaja, a zatim i sok od lubenice i pavlaku. 

4. Pomešajte sa smesom s brašnom i dodajte i usitnjenu čokoladu. Sve dobro izmešajte i smesom punite korpice za mafine (do 3/4 korpice). Pecite u zagrejanoj rerni 15 do 18 minuta. Sačekajte da se ispečeni mafini prohlade pa ih pre služenja pospite šećerom u prahu.