1. U široj šerpi blago ugrejati ulje, pa dodati griz i pržiti, uz redovno mešanje, dok ne porumeni.
2. Posebno skuvati vodu, šećer i vanil-šećer, toliko da se napravi sirup malo ređi onom za baklavu.
3. Sirup dodati u upržen griz i mešati kako se ne bi formirale grudvice i dok se smesa ne zgusne.
4. Kuvanu smesu sipati u čaše (ili blago nauljenu posudu ili kalup), pa ostaviti da se potpuno ohladi i stegne.
5. Pre serviranja posuti seckanim pistaćima, bademima, orasima ili po želji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus