Učenici u školama u Francuskoj i studenti ne mogu da začine svoje obroke u kafeterijama kečapom, jer je vlast stavila zabranu na upotrebu ovog sosa. Takođe, kao vid promocije zdrave ishrane, učenici i studenti na svom jelovniku pomfrit imaju samo jednom nedeljno.
Propisi nalažu da se u školama smanji služenje masne hrane i da se uvede više povrća, voća i mlečnih proizvoda. U ponudi su svakodnevno četiri ili pet jela u kojima ima sirovog ili kuvanog povrća, a preporučuju se sezonske namirnice. Učenici mogu da konzumiraju neograničeno vodu i hleb.
Pored zdravstvenih razloga, ovaj mera je sproveden i radi zaštite francuske nacionalne kuhinje.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem