U letnjim danima je dovoljan unos tečnosti i minerala u organizam veoma bitan i neophodan. Minerale gubimo znojenjem, a kada je vruće pojačano se znojimo i bez preterane fizičke aktivnosti. Upravo mineralna voda obezbeđuje ne samo neophodnu hidrataciju, već i bogat izvor minerala koji su ljudskom organizmu neophodni za funkcionisanje. Minerali iz vode se mnogo bolje apsorbuju od minerala iz hrane zbog čega prirodne mineralne vode daju svoj značajan doprinos i nutritivnoj vrednosti obroka.
Pročitajte i 4 mita o mineralnoj vodi u koje verujemo
Često se kroz njenu umerenu konzumaciju nadoknađuju potrebni elementi kojih nema u svakodnevnoj ishrani.
Pri tome nema dodatnog kalorijskog opterećenja, jer mineralna voda ne sadrži dodatne kalorije. Kalcijum, magnezijum, natrijum i kalijum su samo neki od mineralnih materija koje nam pruža prirodna mineralna voda.
Odavno su poznati i brojni pozitivni efekti mineralne vode na probavu i razgradnju hrane u ljudskom organizmu. Visoka koncentracija minerala i karbonata u ovom piću izuzetno povoljno podstiče varenje.
Pročitajte i Da li je gazirana voda loša po zdravlje?
Mineralna voda ne samo da poboljšava razgradnju hrane, nego i stimuliše digestivni sistem da mnogo brže i lakše absorbuje hranu u organizam. Svakodnevnom konzumiranjem kvalitetne prirodne mineralne vode, osetićete pregršt pozitivnih efekata na vaš organizam jer je ona zaista pravi izbor osveženja i hidratacije u vrelim letnjim danima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Cafe.ba
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus