Entoni Burdena, koga možete videti na kanalu „24 kitchen“ u emisiji „No reservations“, prati reputacija da je probao… pa skoro svu hranu, i to barem jednom.

Od očiju foke na Arktiku, do baluta (embrion patke ili pileta koji je skuvan i jede se u ljusci, to je hrana koja se može naći na ulicama Filipinima), do meksičke nenormalno ljute pite.

Ne zazire od toga da proba nešto što bi drugima bilo u najmanju ruku – gadno. Ali, postoji nešto što ne bi više nikad jeo – pored islandske, fermentisane ajkule i rektuma Namibijskog vepra, to je hrana koja se dobija u avionu.

Pogledajte i Entoni Burden: Tri kulinarska pravila kojih se morate pridržavati

U razgovoru za emisiju „Bon Appetit“, Burden je otkrio da nikada ne jede hranu na avionskim putovanjima, kojih ima mnogo jer putuje svetom uzduž i popreko.

"Nikada se niko nije osetio bolje nakon obroka u avionu. Mislim da ljudi jedu u avionu samo zato što im je dosadno. Ne jedem u avionu, volim da stignem gladan."

Čak i kada putuje iz Njujorka, do Tokija ili do Novog Zelanda, Burden odbija da jede, ponekad kako kaže naruči dosta sira i još više pića.

Možda bi avionske kompanije trebalo da razmisle o serviranju kobrinog srca koje i dalje kuca, jer je to nešto što je ovaj autor i kuvar sigurno jeo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: bizlife.rs