Napitak od cvekle, šargarepe i jabuke eliminiše loše ćelije u organizmu i usporava njihov rast. Treba ga konzumirati tri meseca, a zdravlje se momentalno popravlja.
Sastojci: pola veće ili jedna manja cvekla, dve šargarepe i jedna jabuka.
Priprema: Iseckati na kriške cveklu, šargarepe i jabuku. Uz pomoć sokovnika, iscediti sok iz cvekle. Ostaviti da odstoji sat vremena u staklenoj čaši u frižideru. Nakon toga, dodati isceđen sok od šargarepe i jabuke. Konzumirati 30-40 minuta pre doručka.
Važno je da ne mešate sve komponente odjednom. Prvo se priprema sok od cvekle, koji mora da odstoji neko vreme u frižideru u otvorenom staklenom sudu. Na taj način se eliminišu neke štetne supstance cvekle, koje mogu izazvati mučninu, povraćanje, vrtoglavicu. Kada ove supstance dođu u reakciju sa kiseonikom – gube svoja svojstva i ne izazivaju nuspojave.
Ovaj čudesni napitak je veoma efikasan u prevenciji raka, oboljenja jetre, bubrega i pankreasa. Moćno dejstvo ima i na lečenje čira, a uz to i ojačava imunitet, eliminiše toksine i poboljšava rad creva.
Takođe, efikasan je i kod ublažavanje menstrualnih tegoba, gubitka kilograma i eliminacije lošeg zadaha. Pojačava sadržaj eritrocita u krvi i smanjuje nivo holesterola, snižava pritisak i normalizuje stanje krvnih sudova.
Koristan je kod hipoterioze – bolesti štitne žlezde, uzrokovanom nedostatkom joda u organizmu. Odličan je saveznik i u lepoti - čisti ten i podmlađuje, a koža postaje zdrava i blistava.
Ali, budite oprezni: mogu se javiti kontraindikacije u vidu urolitijaze, pogoršanja dijabetesa, bolesti gastrointestinalnog trakta i dijareje.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus