1. U šerpicu sipati ulje i kada se dobro zagreje, mešajući dodavati brašno. Pržiti nekoliko minuta i lagano sipati mleko, sve vreme brzo mešajući (da se ne bi stvorile grudvice). Posoliti po ukusu i dodati sir.
2. U odgovarajuću posudu zagrejati ulje i dodati meso i kratko ga dinstati. Dodati sok od paradajza i paradajz pire. Kad prokuva dodati so i biber, a potom i ostale začine i ruzmarin. Sos kuvati još desetak minuta. Izvaditi ruzmarin.
3. U vatrostalnu posudu sipati ulje. Ređati testo (ukoliko nije u pitanju testo koje se ne kuva tj. testo koje je već pripremljeno, treba ga skuvati), bešamel pa bolonjeze sos. Ponavljati postupak sve dok ne potroše sastojci. Posuti parmezanom i peći na temperaturi od 220°C oko 45 minuta.
Još
KategorijeOstalo
Tema portala
NaslovnaNajnovijePraznici i slaveReceptiDesertiPosna jela Kuhinje sveta Trikovi i savetiZanimljivosti
© 2025 MONDO, Inc. Sva prava zadržana.
Kako da reagujete na uvredu? Frojdova tehnika 3 ogledala stavlja svakog ko hoće da vas ponizi tamo gde treba
3 fraze koje sve stavljaju na mesto i pomažu da se smirite: Čim jednu misao obojite u crno, ove reči su spas
Koji je vaš skriveni potencijal? Srce otkriva da li u vama čuči duh avanturiste ili ste pak uplašeni vizionar
Najboji prirodni način farbanja jaja u jarko crvenu boju star 50 godina: Potrebna vam je samo 1 namirnica
Ruskinje najviše vole ovako da farbaju uskršnja jaja: Hladno bojenje daje najlepše šare duginih boja, rezultat svakog oduševi
Najlepša crvena jaja za Vaskrs dobićete uz ova 4 prirodna trika: Zaboravite na hemikalije i veštačke boje
Recept za najlepši starinski slovački kolač od 2 sastojka: Neodoljivo hrska i topi se u ustima, a sve sastojke imate već u kuhinji
Najkremastija torta na svetu bez pečenja i jaja: Pravi se sa svega 20 minuta, a ukusom osvaja i najveće sladokusce
Ovo je najgore jelo koje je Gordon Remzi ikad probao, a vole ga i Srbi: Doslovno ga je ispljuvao zbog bizarnog sastojka
Doboš, lavanda, Pavlova: 6 najlepših torti, idealnih za vaskršnju trpezu, bogate, kremaste, svečane
Tanja je uzela 10 žutih, domaćih jaja i obojila ih sa čajem: Evo kako da dobijete vaskršnje jaje zvano "Zvezdano nebo"
7 recepata za doručak bez mesnih prerađevina: Drže vas sitim satima, a neodoljivo su ukusni i prave se vrlo jednostavno
Vaskršnja torta gotova za 15 minuta: Kremasta je i ukusna, a nema jeftinije i lakše
Još iz kategorije
Ako nemate ovu osobinu džaba vam lepota i vitko telo: Muškarci gube glavu za njima samo zbog nje
Out frizure za proleće 2025: Ako ste planirale da se ošišate ovako, zaboravite na tu ideju do 2026.
3 parfema koji mirišu na sveže i čisto: Lagane note već su proglašene za najlepše proleće i letnje mirise
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.