1. Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju ili šerpi i pržite iseckanu slaninu dok ne poprimi zlatnu boju. Dodajte iseckan crni i beli luk i pržite dok luk ne omekša. Pojačajte temperaturu i dodajte mleveno meso. Kada se meso isprži dodajte vino i kuvajte dok se količina tečnosti ne smanji za trećinu. Smanjite temperaturu i umešajte paradajz, začine i celer.


Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja
6 režnjeva slanine
3 čena belog luka
2 glavice crnog luka
veza celera
2 šargarepe
1 kg mlevene junetine
2 čaše crvenog vina
800g paradajz sosa
2 lista lovora
so
biber
800g-1 kg taljatela
parmezan za posipanje

2. Poklopite šerpu i kuvajte na blagoj vatri oko 1- 1,5 sat dok se sos ne zgusne, povremeno mešajući.

3. Taljatele skuvajte u posoljenoj vodi. Procedite i podelite u tanjire. Preko paste stavite parmezan, a zatim sos. Preko sosa možete staviti sir i biber.