1. Tikvice isecite uzdužno na tračice.
2. Ulje sipajte u duboki tiganj i zagrejte na srednjoj temperaturi.
3. U posudi srednje veličine ulupajte blago jaja. U posebnoj posudi pomešajte parmezan, prezle i so.
4. Tikvice prvo umočite u jaje, pa uvaljajte u mešavinu s prezlama i pržite u zagrejanom ulju dok ne porumene, oko 3 minuta.
5. Ispržene tikvice stavite na papirni ubrus da se iscede, pospite po želji parmezanom i poslužite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus