1. Lešnike propržiti u tiganju bez masnoće, pa ih ohladiti. Rernu zagrejati na 120 stepeni.


Sastojci:

50 g mlevenih lešnika
2 belanceta
100 g šećera
rendana srž 1/2 šipke vanile
kašika brašna
1/4 kašičiice cimeta
110 g vrućeg eurokrema
kašika kakaa

2. Belanca ulupati u čvrst sneg, dodajući mu šećer i rendanu srž vanile. Masu dalje lupati, sve dok ne bude potpuno čvrsta i dok se ne formiraju vrhovi. Lešnike, brašno i cimet pomešati i dodati.

3. Masu odmah sipati u špric za torte, pa na masnom papiru kojim je prekriven pleh, praviti kao trešnja velike kupice i u rerni oko 20 minuta više sušiti nego peći.

4. Eurokrem otopiti na pari i ostaviti da se malo stegne. Donju stranu puslica premazati eurokremom i poklopiti drugom puslicom. Ponoviti postupak dok se ne potroši sav materijal.