1. Razmutite kvasac u malo mlakog mleka u jednoj šoljici, s malo mlake vode i šećera. Ostavite da nadođe. Nadošli kvasac sipajte u vanglu i dodajte ostatak brašna, mleka i malo soli, i zamesite testo.
2. Testo pokrijte krpom i ostavite ga da se odmara 2 sata. Posle odmaranja testo opet premesite, razvijte koru na dasci za mešanje debljine prsta i modlom vadite pogačice. Svaku pogačicu premažite jajetom, poređajte ih u podmazanu tepsiju i tako ostavite da odstoje 15 minuta. Pecite pogačice na umerenoj temperaturi dok ne porumene. Pečene premažite vodom pa ih pokrijte platnenom salvetom i ostavite da se ohlade.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus