1. Špagete skuvati u posoljenoj vodi. Dobro ih ocediti.


Sastojci:

400 g tankih špageta
so, biber
luk
4 mlada luka
2 kašike maslinovog ulja
300 ml supe od povrća
200 ml pavlake
muskat
2 kašike gustina
100 g gorgonzole
70 g parmezana
50 g pekorina
100 g rikote

2. Za sos oljuštiti luk i sitno ga iseckati. Mladi luk očistiti, oprati, iseći u tanke kolutove. Zagrejati maslinovo ulje u tiganju, pa propržiti stari i mladi luk.

3. Dodati supu i kiselu pavlaku. Promešati, pustiti da sos prokuva, pa dobro začiniti solju, biberom i muskatom. Lagano zgusnuti dodajući gustin.

4. Gorgonzolu iseći na komadiće, a parmezan i pekorino (tvrdi ovčji sir) sitno izrendati. Gorgonzolu, 50 g rendanog parmezana, pekorina i rikote – dodati u sos i stalno mešajući pustiti da se zgusne u krem.

5. U sos dodati kuvane špagete, promešati pažljivo, zagrejati i još jednom dodatno začiniti. Sve na dekorativan način rasporediti na tanjire, pa posuti preostalim rendanim parmezanom.