Tokom vrelih letnjih dana kada temperatura pređe trideset stepeni, jedino što želimo je da nas nešto rashladi i osveži. Sladoled je pravo rešenje, a ovu svima omiljenu ledenu poslasticu možete napraviti sami kod kuće.
Biće daleko ukusniji i zdraviji od onog kupovnog koji je pun šećera i veštačkih dodataka, a sigurno da će njegova priprema biti pravo uživanje za klince, jer je vrlo jednostavna.
Sastojci:
- 2 veće breskve
- 1 banana
- 4 kašike grčkog jogurta
- 1 kašičica meda
Priprema:
Breskve ogulite, pa ih zajedno sa bananama isecite na sitne kockice. Ubacite ih u blender i sa ostalim sastojcima umutite da dobijete kompaktnu smesu. Ako želite da bude kremastije, dodajte još jogurta do željene gustine. Smesu izlijte u silikonske kalupe, a ukoiliko želite da se malo više pozabavite dekoracijom, možete u sredinu kalupa da stavite neko voće kao što je jagoda, pa preko nje ponovo sipajte smesu. Ukoliko nemate kalupe sladoled izlijte u činiju, pa ga posle služite kao kugle. Ostavite u zamrzviču nekoliko sati dok se skroz ne stegne, a zatim uživajte u savršenoj letnjoj poslastici.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom