Sladoled je omiljena letnja poslastica, zato isprobajte i neverovatan sladoled kolač sa rozen korama i jagodama. U vrelim letnjim danima osvežite se ledenim kolačem koji se zaista lako pravi. Naša čitataljeka Antonija podelila je recept za njenu omiljenu poslasticu, a i vi ćete je obožavati.

Sastojci:

  • rozen kore
  • 800 g jagoda
  • margarin
  • 200 g šećera u prahu
  • 1l mleka
  • 3 pudinga od vanile
  • 6 kašika šecera
  • 200 g bele čokolade
  • 1 mala kisela pavlaka
  • 400 g šlaga

Priprema:

U mleko dodajte puding i šećer, dobro promešajte, pa kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Umutite margarin sa šećerom u prahu, pa sjedinite sa hladnim pudingom. Dodajte kiselu pavlaku, umućeni šlag (300 g umutite i dodajte u fil). A 100 g šlaga ostavite za ukrašavanje. Dodajte narendanu belu čokoladu. Kašikom sjedinte fil. Ređajte koru-fil-koru-fil-voće-malo fila da se zalepi sledeća kora. Pošto u pakovanju ima 8 kora, rasporedite kore i voće da se stavlja 3 puta, na dnu, u sredini i na vrhu. Poslednju koru premazati filom i šlagom koji ste ostavili za dekorisanje. Ohladite u frižideru.

Recept poslala Antonija Milunović

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE