Domaćice sve više traže recepte za jednostavne ikremaste kolačekoji se lako prave. Oni su pravi izbor i kada je napolju toplo, a najviše nam prijaju lagane voćne poslastice.Ako želite da napravite osvežavajući kolač za pola sata, naš predlog je ovaj sa jagodama. Osim što je ukusan, i lepo izgleda, pa možete da ga služite u svim prilikama, a uspeva iz prve.
- Sastojci:
- 100 g jagoda
- 30 g šećera
- 1 kašika limunovog soka
- 200 ml slatke pavlake
- 40 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 g maskarpone sira
- keks
- Za dekoraciju:
- jagode
- 1 kašičica praha sa ukusom jagode
- 1 kašičica šećera u prahu
Napraviti:
Jagode operite, očistite i isecite po dužini. U šerpi pomešajte jagode, šećer i limunov sok. Kuvajte dok smesa ne krene da ključa, pa onda sklonite sa šporeta. U posudi umutite slatku pavlaku, vanilu i šećer u prahu. Zatim dodajte maskarpone sir i nastavite da mutite. Dodajte i jagode (ali malo sirupa ostavite sa strane za keks), pa lagano umešajte. U vatrostalnu posudu poređajte keks, pa prelijte sirupom od jagoda. Po ivici poređajte jagode isečene na polutke i preko sipajte beli fil. Pomešajte šećer u prahu i prah sa ukusom jagode i pospite preko kolača. Ukrasite jagodama i nanom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno