Sastojci:

Za koru:

  • 360 g mlevenog kesa
  • 60 g šećera
  • 120 g neslanog putera, rastopljenog

Za fil:

  • 450 g krem sira, omekšanog
  • 240 g slatke pavlake
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 60 ml svežeg soka od pomorandže
  • 1 kašika rendane kore od pomorandže
  • 60 g želatina od narandže
  • 1 kašičica ekstrakta narandže
Zašto je dobro da jedete pomorandže?

Pomorandže su pre svega dobar izvor vitamina C, tiamina, folata i kalijuma. Bogate su brojni bioaktivnim jedinjenjima, koja imaju antioksidativna svojstva. Sadrže vlakna pa su odlične za probavu i regulisanje holesterola, a imaju jako malo kalorija.

Recept za čizkejk sa pomorandžama:

Kako biste napravili ovaj čizkejk prvo pripremite koru. U činiji pomešajte mleveni keks sa šećerom i otopljenim puterom, dok ne budu sjedinjeni. Utisnite smesu na dno okruglog kalupa za torte i ohladite najmanje 30 minuta. Zatim napravite filtako što ćete u posudi da umutite krem sir dok smesa ne postane glatka.

Dodajte šećer u prahu i ekstrakt vanile, lagano izmešajte sastoke, da se prošaraju. Lagano umešajte slatku pavlaku, dok smesa ne postane lagana i mekana. Zatim umešajte svež sok od pomorandže, koricu narandže, želatin narandže i ekstrakt narandže dok se potpuno ne sjedine.

Prelijte fil za čizkejk preko ohlađene kore i zagladite vrh. Ostavite u frižideru najmanje 4 sata (ili preko noći) dok se ne stegne. Ukrasite i servirajte. Pospite dodatnom rendanom koricom od pomorandže, kriškama pomorandže, pa nasecite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i najukusniji čizkejk sa belom čokoladom.

Pročitajte kako se pravi dva u jedan tiramisu čizkejk

BONUS VIDEO

Mini čizkejk  Izvor: Mini čizkejk

StvarUkusa