Sastojci:
Za koru:
- 360 g mlevenog kesa
- 60 g šećera
- 120 g neslanog putera, rastopljenog
Za fil:
- 450 g krem sira, omekšanog
- 240 g slatke pavlake
- 120 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 60 ml svežeg soka od pomorandže
- 1 kašika rendane kore od pomorandže
- 60 g želatina od narandže
- 1 kašičica ekstrakta narandže
Recept za čizkejk sa pomorandžama:
Kako biste napravili ovaj čizkejk prvo pripremite koru. U činiji pomešajte mleveni keks sa šećerom i otopljenim puterom, dok ne budu sjedinjeni. Utisnite smesu na dno okruglog kalupa za torte i ohladite najmanje 30 minuta. Zatim napravite filtako što ćete u posudi da umutite krem sir dok smesa ne postane glatka.
Dodajte šećer u prahu i ekstrakt vanile, lagano izmešajte sastoke, da se prošaraju. Lagano umešajte slatku pavlaku, dok smesa ne postane lagana i mekana. Zatim umešajte svež sok od pomorandže, koricu narandže, želatin narandže i ekstrakt narandže dok se potpuno ne sjedine.
Prelijte fil za čizkejk preko ohlađene kore i zagladite vrh. Ostavite u frižideru najmanje 4 sata (ili preko noći) dok se ne stegne. Ukrasite i servirajte. Pospite dodatnom rendanom koricom od pomorandže, kriškama pomorandže, pa nasecite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i najukusniji čizkejk sa belom čokoladom.
Pročitajte kako se pravi dva u jedan tiramisu čizkejk
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
Ćufte od patlidžana i sira
Lagana salata sa brokolijem i feta sirom
Posna čorba od šargarepe i crvenog sočiva