1. U 250ml mlakog mleka sipati kašičicu šećera i suvi kvasac, promešati i ostaviti da odstoji 5-10 minuta. Za to vreme u činiju staviti celo jaje i jedno žumance, dodati 120g omekšalog margarina (maslaca) i 70g šećera.
2. Kada je kvasac odreagovao, dodati u jaja i sve dobro mikserom izmiksati. Dodavati kašikom po malo brašno (do količine od 500g) i miksati lopaticom za testo. Kada je testo ujednačeno, ostaviti mikser i nastaviti rukom mesiti testo uz dodavanje još 50-100g brašna. Testo treba da bude elastično. Ostaviti testo na toplom jedan sat da odstoji.
3. Promešati 200g šećera, kesicu vanilin šećera i dve kašičice cimeta u posebnoj posudi. 120g margarina (maslaca) istopiti u šerpi. Testo posuti sa još malo brašna i kratko premesiti.
4. Otkidati male komadiće i pravti kuglice veličine oraha. Kuglice uvaljati u istopljeni margarin pa u smesu šećera i cimeta i ređati u kuglof (prethodno premazan margarinom). Svo testo izraditi u kuglice i ponavljajući postupak, ispuniti kuglof do kraja. Prekriti krpom kuglof i ostaviti da odstoji na toplom još sat vremena.
5. Peći u rerni na 180 stepeni 25 minuta. Ostaviti da se prohladi i prevrnuti kuglof na tacnu. Posuti šećerom u prahu. Jede se rukama, otkidajući kuglicu po kuglicu. Kao preliv može se ušpinovati 100g šećera i 400g malina, da se dobije gusta masa. Prelivati preko otkinute kuglice.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: hranisezdravo.ba
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus