1. Zagrejte rernu na 150 stepeni i podmažite okruglu tepsiju.


Sastojci:

125 ml vode

prstohvat soli

150 g šećera

500 g tamne čokolade

220 g puter

6 jaja

maline (po želji)

sirup od jagode ili maline (po želji)

2. U manjoj šerpi pomešajte vodu, šećer i so te zagrevajte na umerenoj vatri dok se sastojci ne sjedine.

3. Čokoladu otopite na pari. Puter isecite na komade pa ga umutite u čokoladi (dodajte komad po komad, svaki put miksajući).

4. Nakon što ste izmiksali prethodne sastojke, dodajte toplu smesu od šećera i vode. Izmiksajte. Nakon toga dodajte jaja, jedno po jedno, svaki put miksajući.

5. “Testo” ubacite u tepsiju, a onda tepsiju ubacite u veću tepsiju koju ćete napuniti vrelom vodom, otprilike do pola.

6. Kolač pecite na 150 stepeni 45 minuta. Ostavite da se ohladi preko noći. Kako biste kolač što lakše izvadili, dno tepsije umočite u vrelu vodu na desetak sekundi te ga izvadite na veliki tanjir (preokrenite tepsiju).

7. Prilikom serviranja, kolač možete ukrasiti malinama i sirupom od jagode.

Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: minimagazin.info