1. Rernu zagrejte na 190 C.


Sastojci:

Testo:

175 g brašna
85 g putera
50 g šećera
žumance

Fil:

200 g šećera
100 g putera
200 ml slatke pavlake
200 g oraha (prepolovljenih)

2. Brašno, šećer i puter stavite u blender i mešajte dok ne dobijete fine mrvice. Dodajte smesi žumance i 1-2 kašike hladne vode i zamesite čvrsto testo.

3. Testo stavite u pleh tako da ivice malo vire. Ivice pritisnite rukom. Na testo stavite papir za pečenje i pasulj i ostavite da odstoji oko 10 minuta. Pecite u rerni oko 10 minuta, zatim sklonite papir i pasulj i pecite još pet minuta.

Fil:

4. Šećer stavite u šerpu i sipajte 3 kašike vode. Polako zagrevajte mešajući dok se šećer ne otopi. Kada se šećer potpuno istopi, pojačajte temperaturu i pustite da vri dok ne poprimi karamel boju. Sklonite sa šporeta, umešajte puter i mešajte dok se puter ne rastopi. Zatim dodajte slatku pavlaku i vratite na ringlu, neprestano mešajući dok se dobro ne zgusne. Sklonite sa šporeta i umešajte orahe.

5. Fil stavite na ispečenu koru pa poravnajte viljuškom. Vratite u zagrejanu rernu dok na filu ne počnu da se formiraju mehurići. Hladite tart oko 10 minuta pre nego što ga izvadite iz pleha.