1. Rernu zagrejati na 220 stepeni. Za čokoladni biskvit penasto umutiti žumanca sa 50 g šećera. Belanca čvrsto ulupati sa preostalim šećerom i umešati u masu sa žumancima. Pomešati brašno sa gustinom i kakaoom, pa dodati jajima.


Sastojci:

Za biskvit

8 žumanaca
100 g šećera
4 belanceta
80 g brašna
20 g gustina
30 g kakao praha

Za fil:

400 g svežih višanja
300 ml ml slatke pavlake
40 g šećera
50 g strugane čokolade

2. Masu sipati u pleh obložen masnim papirom, poravnati, pa peći 10 minuta u rerni. Izvaditi ispečen biskvit, izručiti ga na kuhinjsku krpu posutu šećerom i skinuti masni papir. Biskvit urolati pomoću kuhinjske krpe i ostaviti da se ohladi.

3. Za fil oprati višnje, prepoloviti ih i izvaditi koštice. Čvrsto ulupati 300 ml slatke pavlake sa 20 g šećera. Umešati struganu čokoladu i višnje.

4. Odmotati biskvit, premazati ga kremom sa višnjama, ponovo urolati i staviti na pravougaonu tacnu za tortu.

5. Ukrasiti po želji - šlagom, rendanom čokoladom, ili šećerom u prahu. Kolač držati u frižideru sve do serviranja.