1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Obložite pleh veličine oko 20 x 20 cm papirom za pečenje.
2. U velikoj šerpi pomešajte kakao, puter i šećer i lagano otopite. Mešajte neprekidno, da se ne bi zalepilo. Kada se istopilo i sjedinilo, malo ohladite, pa dodajte malo po malo u posudu sa umućenim jajima, neprestano mešajući. nakon toga, u smesu umešajte kokos, brašno i prašak za pecivo. Izlijte smesu u pleh i pecite oko 45 minuta.
3. Nakon 30 minuta pečenja, ukoliko kolač prebrzo dobija braon boju, pokrijte odozgo papirom za pečenje. Ohladite u plehu, pa pažljivo izvadite i isecite na kocke. Po želji, kolač možete ukrasiti kokosom ili kristal šećerom.
Posno predjelo - pardajz punjen tunjevinom
Najlakši posni slavski kolač
Domaće posne zemičke od crvenog sočiva
Posna slavska salata sa prokeljom
Novogodišnji makaroni sa ukusom cimet rolnica