1. Rernu zagrejati na 180 C.
2. U manjem loncu otopiti maslac, skloniti ga s vatre, dodati šećer i mleko i dobro promiješati. U veću posudu stavi smesu maslaca, šećera i mleka, pa dodati brašno, kakao, prašak za pecivo i jaja.
3. Tikvicu oprati i izrendati na sitno. Mikserom sve dobro izmiksajte. Po želji u smesu možete dodati šaku ili dve oraha, kašičicu cimeta ili nekog drugog začina po želji, 100 g sitno narezane čokolade, grožđice, brusnice.
4. Tepsiju ili kalup za pečenje podmazati i posuti brašnom ili obložiti masnim papirom za pečenje. Smesu izlijte u tepsiju i peći oko 40 do 45 minuta.
5. Kolač možete preliti čokoladnom glazurom koju lako možete da pripremite tako da u manjem lončiću otopite 40 g maslaca, i u maslac dodate 100 g čokolade. Mešajte dok se sve ne otopi pa prelijte preko ohlađenog kolača.