1. Razdrobiti kvasac u mleku i izmešati ga sa brašnom, šećerom, malo soli, vanilin šećerom i maslacem. Umesiti testo, pokriti ga čistom kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom mestu bez promaje, da naraste (oko 45 minuta).
2. Zagrejati maslac i izmešati ga u činiji sa brašnom i šećerom, da se dobiju mrvice. Poklopiti mrvice i staviti ih u frižider. Očistiti voće, iseći ga na kriške i preliti sokom od limuna. Penasto umutiti žumanca sa 100 g šećera, kiselom pavlakom i kokosovim brašnom. Zagrejati rernu na 180 stepeni.
3. Promesiti testo i razvući ga po nauljenom plehu. Premazati ga kremom od kokosa, pa odozgo poređati voće. Posuti mrvicama i peći kolač oko 40 minuta.
Sočna baklava sa orasima
Pileća supa sa domaćim rezancima
Tradicionalan recept za slavski kolač
Nemačka krompir salata sa kobasicama
Domaći mančmelou sa musom od maline u sredini