1. Razdrobiti kvasac u mleku i izmešati ga sa brašnom, šećerom, malo soli, vanilin šećerom i maslacem. Umesiti testo, pokriti ga čistom kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom mestu bez promaje, da naraste (oko 45 minuta).


Sastojci:

Za testo:

kockica kvasca
150 g mlakog mleka
400 g brašna
5 kašika šećera
malo soli
kesica vanilin šećera
50 g rastopljenog maslaca

Za fil: 

200 g maslaca
250 g brašna
250 g šećera
750 g šljiva
750 g krušaka
2 kašike soka od limuna
4 žumanceta
250 g kisele pavlake
150 g kokosovog brašna

2. Zagrejati maslac i izmešati ga u činiji sa brašnom i šećerom, da se dobiju mrvice. Poklopiti mrvice i staviti ih u frižider. Očistiti voće, iseći ga na kriške i preliti sokom od limuna. Penasto umutiti žumanca sa 100 g šećera, kiselom pavlakom i kokosovim brašnom. Zagrejati rernu na 180 stepeni.

3. Promesiti testo i razvući ga po nauljenom plehu. Premazati ga kremom od kokosa, pa odozgo poređati voće. Posuti mrvicama i peći kolač oko 40 minuta.