Pleh namazati uljem i malo pobrašnjiviti.


Sastojci:

3 jaja 200 gr. secera 2 kesic evanilin secer 180 gr. griza 130 gr. brasna 1 kesica (11 gr) praska za pecivo 2,3 dl mleka 2,3 dl. ulja 200 gr. rendanih jabuka (dve srednje) Pleh 30x25 cm. SIRUP : 200 gr. secera 4,5 dl. vode sok od pola limuna 2 kesice vanilin secer Glazura: 50 gr. margarina 2 kašike ulja 100 gr. crne cokolade za kuvanje

Jabuke oljustiti i narendati. Ostaviti u cednjak da se malo ocede, dok pripremate ostalo.

Brasno prosejati sa praskom za pecivo pa dodati ostale suve sastojke, mlevene orahe i griz.

Secer, jaja i vanilin secer dobro umutiti kao za patispanj. Kada su jaja umucena

smanjiti brzinu miksera i postepeno dodavati prvo mleko pa ulje.

Kada je dobro izmesano dodati mesavinu suvih sastojaka, pa i ovo dobro umesati mikserom.

I na kraju dodajte pripremljene jabuke.Sve lepo sjediniti i sipati u pleh.

Peci u rerni zagrejanoj na 190 oko 35 min. ili vec po sopstvenom iskustvu.

Desetak minuta pre zavrsetka pecenja kolaca staviti sirup da se kuva.

Secer, vodu, vanilu i limunov sok.

Sirup treba da bude vrlo malo ukuvan ali ne previse, ostavite da se malo prohladi.

Pecen kolac ostavite u plehu desetak min. da s malo prohladi.

Nakon toga iseci ga po zelji i preliti pripremljenim sirupom.

Ostaviti da se ohladi pa preliti čokoladnom glazurom. Vaditi iz pleha kad se sasvim ohladi. Kako je samo sočam mmmmm...

Prijatno!