Pleh namazati uljem i malo pobrašnjiviti.
Jabuke oljustiti i narendati. Ostaviti u cednjak da se malo ocede, dok pripremate ostalo.
Brasno prosejati sa praskom za pecivo pa dodati ostale suve sastojke, mlevene orahe i griz.
Secer, jaja i vanilin secer dobro umutiti kao za patispanj. Kada su jaja umucena
smanjiti brzinu miksera i postepeno dodavati prvo mleko pa ulje.
Kada je dobro izmesano dodati mesavinu suvih sastojaka, pa i ovo dobro umesati mikserom.
I na kraju dodajte pripremljene jabuke.Sve lepo sjediniti i sipati u pleh.
Peci u rerni zagrejanoj na 190 oko 35 min. ili vec po sopstvenom iskustvu.
Desetak minuta pre zavrsetka pecenja kolaca staviti sirup da se kuva.
Secer, vodu, vanilu i limunov sok.
Sirup treba da bude vrlo malo ukuvan ali ne previse, ostavite da se malo prohladi.
Pecen kolac ostavite u plehu desetak min. da s malo prohladi.
Nakon toga iseci ga po zelji i preliti pripremljenim sirupom.
Ostaviti da se ohladi pa preliti čokoladnom glazurom. Vaditi iz pleha kad se sasvim ohladi. Kako je samo sočam mmmmm...
Prijatno!