Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čizkejk sa šumskim voćem

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Brzo i lako do neodoljive poslastice.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Za testo mleven keks pomešajte s maslacem i hladnim mlekom. Masu razvijte u modlu sa stranicama koje se otvaraju. 


Sastojci:

300 g mlevenog keksa
125 g maslaca
1 dl mleka
300 g krem-sira
200 g šećera
čaša kisele pavlake
250 ml Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake
500 g smrznutog šumskog voća
1,5 kesica želatina

2. Za prvi fil umutite krem-sir s polovinom šećera i kiselom pavlakom, i na kraju dodajte umućenu slatku pavlaku. Fil sipajte preko već napravljene kore. Stavite u frižider da se stegne.

3. Za drugi fil šumsko voće prokuvajte s ostatkom šećera i dodajte želatin koji ste prethodno pomešali s malo soka koje je pustilo voće dok se odmrzavalo. Prohlađenu smesu prelijte preko fila od sira. Kad se želatin stegne, skinite stranice modle.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti