1. Jabuke oljuštite i isecite na kriščice, pospite šećerom, cimetom, muskatnim oraščićem i prezlama.Ostavite da stoji dok umesite testo.
2. Za testo u brašno dodajte šećer, vanilin-šećer, prašak za pecivo i so. Dobro promešajte, onda dodajte jaja, mast i mleko. Zamesite glatko testo.
3. Četvrtinu testa ostavite sa strane, a ostatak razvaljajte na debljinu 2 mm i prenesite na podmazan pleh. Na testo ravnomerno rasporedite jabuke.
4. Od ostatka testa isecite tračice i rasporedite ih unakrst (ili kako volite) preko jabuka.
5. Pecite na 180 stepeni 20-25 minuta, da pita porumeni. Za to vreme napravite puding po uputstvu na kesici, ali da bude nešto ređi (sa 6 dl mleka i 50 ml vode).
6. Kad se puding zgusne i postane kremast, ostavite ga 10-ak minuta da se stvori korica. Koricu sklonite u tankom sloju i kašikom prelijte puding po piti.
Napomena: Testo razvucite na mastan papir kako biste ga lakše preneli u pleh.