1. Dobro umutite belanca sa šećerom i sirćetom, dodajte orahe. Smesu istresite na papir za pečenje i pecite 1 sat na 150 stepeni. 


Sastojci:

Testo:

6 belanaca
18 kašika šećera
kašika sirćeta
3 -4 kašike mlevenih oraha

Prvi fil:

6 žumanaca
8 kašika šećera
kesica vanilin šećera
kesica pudinga od vanile
4 dl mleka
150 g margarina

Drugi fil:

pakovanje kesten pirea
3 -4 kašike seckanih oraha
2 dl slatke pavlake za šlag
prah šećer po ukusu

2. Za prvi fil umutite žumanca sa šećerom, dodajte vanilin šećer i kesicu pudinga od vanilije, pa sve dobro promešajte, dodajte malo mleka da ne bude pregusta smesa. Ukuvajte u mleku i pustite da se ohladi. Tad dodajte 150 g margarina. 

3. Za drugi fi l u kesten pire stavite orahe, promešajte i dodajte umućenu slatku pavlaku. 

4. Ohlađeni biskvit premažite prvim pa drugim filom. Kolač prelijte rastopljenom čokoladom ili premažite šlagom.