Ko ne voli sočne čokoladne kolače, a još kada imaju aromu ruma užitak je potpun. Recept za ovo čokoladno zadovoljstvo vrlo je jednostavan, a potrebni su vam sastojci koje većina ima kod kuće. 

Ne zna se da li je ukusniji ili lepše miriše, zbog čega će vam ceo komšiluk tražiti recept.

Sastojci:

Za koru:

  • 6 belanaca
  • 200 g šećera
  • 2 kašike brašna
  • 200 g mlevenih oraha
  • 70 g kakao praha
  • 2 kašike ruma

Za krem:

  • 6 žumanaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 100 g maslaca
  • 100 g čokolade
  • 3 kašike ruma

Priprema:

Belanca mutite dok ne dobijete čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera. Nakon toga ubacite preostale sastojke, pa sve ručno sjedinite i dobijenu smesu ulijte u pleh za pečenje, koji ste obložili pek papirom. Rernu zagrejte na 180 C i pecite oko 25 minuta. Za to vreme pripremite krem. Žumanca umutite sa šećerom u prahu dok ne postanu penasta, a potom ih kuvajte na pari uz konstantno mešanje oko 15 minuta. Pred kraj kuvanja u činiju dodajte izlomljenu čokoladu, maslac i rum, pa sve lepo sjedinite da dobijete ujednačenu kremu. Kada je kolač pečen prelijte ga dobijenim prelivom i ostavite da se skroz ohladi, a potom prebacite u fružider na minimum tri sata. Nakon toga secite ga na kocke željene veličine i služite.

Izvor: Stvar ukusa