Ko ne voli sočne čokoladne kolače, a još kada imaju aromu ruma užitak je potpun. Recept za ovo čokoladno zadovoljstvo vrlo je jednostavan, a potrebni su vam sastojci koje većina ima kod kuće.
Ne zna se da li je ukusniji ili lepše miriše, zbog čega će vam ceo komšiluk tražiti recept.
Sastojci:
Za koru:
- 6 belanaca
- 200 g šećera
- 2 kašike brašna
- 200 g mlevenih oraha
- 70 g kakao praha
- 2 kašike ruma
Za krem:
- 6 žumanaca
- 200 g šećera u prahu
- 100 g maslaca
- 100 g čokolade
- 3 kašike ruma
Priprema:
Belanca mutite dok ne dobijete čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera. Nakon toga ubacite preostale sastojke, pa sve ručno sjedinite i dobijenu smesu ulijte u pleh za pečenje, koji ste obložili pek papirom. Rernu zagrejte na 180 C i pecite oko 25 minuta. Za to vreme pripremite krem. Žumanca umutite sa šećerom u prahu dok ne postanu penasta, a potom ih kuvajte na pari uz konstantno mešanje oko 15 minuta. Pred kraj kuvanja u činiju dodajte izlomljenu čokoladu, maslac i rum, pa sve lepo sjedinite da dobijete ujednačenu kremu. Kada je kolač pečen prelijte ga dobijenim prelivom i ostavite da se skroz ohladi, a potom prebacite u fružider na minimum tri sata. Nakon toga secite ga na kocke željene veličine i služite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus