Ko ne voli sočne čokoladne kolače, a još kada imaju aromu ruma užitak je potpun. Recept za ovo čokoladno zadovoljstvo vrlo je jednostavan, a potrebni su vam sastojci koje većina ima kod kuće.
Ne zna se da li je ukusniji ili lepše miriše, zbog čega će vam ceo komšiluk tražiti recept.
Sastojci:
Za koru:
- 6 belanaca
- 200 g šećera
- 2 kašike brašna
- 200 g mlevenih oraha
- 70 g kakao praha
- 2 kašike ruma
Za krem:
- 6 žumanaca
- 200 g šećera u prahu
- 100 g maslaca
- 100 g čokolade
- 3 kašike ruma
Priprema:
Belanca mutite dok ne dobijete čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera. Nakon toga ubacite preostale sastojke, pa sve ručno sjedinite i dobijenu smesu ulijte u pleh za pečenje, koji ste obložili pek papirom. Rernu zagrejte na 180 C i pecite oko 25 minuta. Za to vreme pripremite krem. Žumanca umutite sa šećerom u prahu dok ne postanu penasta, a potom ih kuvajte na pari uz konstantno mešanje oko 15 minuta. Pred kraj kuvanja u činiju dodajte izlomljenu čokoladu, maslac i rum, pa sve lepo sjedinite da dobijete ujednačenu kremu. Kada je kolač pečen prelijte ga dobijenim prelivom i ostavite da se skroz ohladi, a potom prebacite u fružider na minimum tri sata. Nakon toga secite ga na kocke željene veličine i služite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem