1. Zagrejte rernu na 190 stepeni ° C. U kalupe za kapkejk stavite papirne korpice.


Sastojci:

3 šolje brašna

kesica praška za pecivo

½ kašičice soli

1 šolja neslanog putera (na sobnoj temperaturi)

2 šolje belog šećera

4 jaja (na sobnoj temperaturi)

1 kašičica ekstrakta vanile

2 kašike limunove kore

1 šolja punomasnog mleka

2 ½ kašike svežeg soka od limuna

Kremasti fil:

2 šolje slatke pavlake 

¾ šolje šećera

1 ½ kašike svežeg soka od limuna

2. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so zajedno u činiji. U drugoj posudi, izmiksajte neslan puter i šećer, sve dok smesa ne postane glatka. Zatim dodajte jedno po jedno jaje, i sve vreme mešajte sastojke. Sada u smesu sipajte ekstrakt vanile i limunovu koru.

3. Brašno (iz prve posude) sipajte u smesu sa puterom. U smesu naizmenično dodavajte mleko, limunov sok i brašno. Sve vreme mikserom mešajte sastojke.

4. Kada je testo gotovo, sipajte ga u pripremljene korpice za kapkejk, puneći ¾ korpice. U zagrejanoj rerni pecite kolačiće oko 17 minuta. Kada budu gotovi, ostavite ih da se dobro ohlade.

5. Za pripremu kremastog fila, sipajte slatku pavlaku u posudu i mutite je mikserom, sve dok ne počne da se zgušnjava. Postepeno dodajte šećer i sok od limuna, sve vreme mešajući sastojke mikserom. Kada je fil gotov, ukrasite kapkejkove kremom od limuna, koji će se topiti u ustima!