Tart je pečena poslastica koja se sastoji od fila i podloge i nije pokrivena testom. Podloga je obično od prhkog testa, a punjenje može biti slatko ili slano. Recept za tart od jagode poslala nam je naša čitateljka Marija Mirković. A kako se priprema ovaj ukusni kolač pročitajte u nastavku.

Sastojci:

Kora:

  • 250 g brašna
  • 100 g šećera
  • 100 g maslaca
  • prstohvat soli
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 5-6 kašika vode

Fil:

  • 1 kesica šlag krema
  • 100 ml mleka
  • 50 g šećera u prahu
  • 1/2 čaše kisele pavlake
  • 100 g mlevenog keksa

Još:

  • 400 g jagoda (mogu i smrznute)
  • listići nane
  • nekoliko kašika meda

Priprema:

U činiji pomešajte brašno, šećer i so. Dodajte omekšali maslac i napravite rastresito testo. Zatim dodajte hladnu vodu i zamesite testo. Utisnite testo u kalup za tart ili neki drugi plitki kalup i izbockajte viljuškom. Stavite da se peče na 180 stepeni 20 minuta. Ohladite.

Umutite šlag sa mlekom, dodajte šećer i pavlaku pa zajedno umutite. U umućeni šlag kašikom umešajte mleveni keks. Rasporedite preko kore, pa odozgo poređajte jagode. Prelijte jagode medom i u ukrasite tart listovima nane.

Recept poslala Marija Mirković

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE