Tart je pečena poslastica koja se sastoji od fila i podloge i nije pokrivena testom. Podloga je obično od prhkog testa, a punjenje može biti slatko ili slano. Recept za tart od jagode poslala nam je naša čitateljka Marija Mirković. A kako se priprema ovaj ukusni kolač pročitajte u nastavku.
Sastojci:
Kora:
- 250 g brašna
- 100 g šećera
- 100 g maslaca
- prstohvat soli
- 1 kesica vanilin šećera
- 5-6 kašika vode
Fil:
- 1 kesica šlag krema
- 100 ml mleka
- 50 g šećera u prahu
- 1/2 čaše kisele pavlake
- 100 g mlevenog keksa
Još:
- 400 g jagoda (mogu i smrznute)
- listići nane
- nekoliko kašika meda
Priprema:
U činiji pomešajte brašno, šećer i so. Dodajte omekšali maslac i napravite rastresito testo. Zatim dodajte hladnu vodu i zamesite testo. Utisnite testo u kalup za tart ili neki drugi plitki kalup i izbockajte viljuškom. Stavite da se peče na 180 stepeni 20 minuta. Ohladite.
Umutite šlag sa mlekom, dodajte šećer i pavlaku pa zajedno umutite. U umućeni šlag kašikom umešajte mleveni keks. Rasporedite preko kore, pa odozgo poređajte jagode. Prelijte jagode medom i u ukrasite tart listovima nane.
Recept poslala Marija Mirković
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus