1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. U kalup za mafine stavite papirnate korpice.


Sastojci:

1/4 šolje ulja

1/2 šolje mleka

1 jaje

rendana kora jednog limuna + sok 

125 g belog brašna

90 g brašna od zelog zrna pšenice

1/2 kašičice soli

kašičica praška za pecivo

100 g kristal šećera

50 g smeđeg šećera

šolja iseckanih jagoda

2. U posudi srednje veličine pomešajte ulje, mleko, jaje i sok od 1 limuna. 

3. U posebnoj posudi pomešajte rendanu limunovu koru, belo brašno, brašno od celog zrna pšenice, so, prašak za pecivo, beli i smeđi šećer. Dodajte smesi iseckane jagode. Zatim ovoj smesi dodajte i vlažne sastojke i sve pažljivo promešajte. Napunite smesom kalupe za mafine do 3/4 visine korpice. 

4. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Kada su mafini pečeni, sačekajte 10 minuta da se ohlade, pa ih izvadite iz kalupa i poslužite.