Kolače vole svi i retko ko odbija da se zasladi. Kombinacija višanja i čokolade je možda i najpoznatija zavhvaljujući Švarcvald torti, a danas vam donosimo još jedan sjajan recept. U pitanju je kolač koji se ne peče, a pravi se od keksa, krema od kisele pavlake i voća. Vrlo je jednostavan i osvežavajuć, pa je super rešenje za sve prilike. 

Sastojci:

  • 700 g kisele pavlake
  • 200 g šećera
  • 100 g borovnica
  • 400 g keksa
  • Za glazuru:
  • 60 g putera
  • 80 ml mleka
  • 60 g šećera
  • 60 g kakaoa
  • Za dekoraciju:
  • 100 g borovnica
  • 100 g višanja

Recept za čokoladni kolač sa višnjama i borovnicama: 

U posudi umutite kiselu pavlaku sa šećerom, pa dodajte borovnice (koje ste odmrzli i procedili) i sve lepo sjedinite. U tepsiju ili vatrostalnu posudu poređajte keks, pa sipajte fil, keks, fil i tako dok ne utrošite. Poslednji sloj treba da bude fil. Stavite u frižider na pola sata da se stegne. U šerpi istopite puter, pa sipajte mleko i šećer. Kada se šećer istopi dodajte prosejani kakao. Lepo promešajte da se sastojci sjedine i kuvajte dok se glazura za kolač malo ne zgusne. Prelijte glazuru preko kolača. Ukrasite borovnicama i višnjama, pa vratite u frižider na još 2 sata. 

BONUS VIDEO: 

Instagram/hemsirenin_blogu Najkremastiji kolač

StvarUkusa/S.B.